Ben je het stigmatiseren beu?

Kom in actie…verstuur een mail

Te pas en te onpas krijgen pedofielen de schuld van al het leed dat seksueel misbruik van kinderen heet. Hoewel voor de leek de link tussen pedofilie en seksueel misbruik snel is gemaakt, is de praktijk toch echt gecompliceerder. Het merendeel van zedendaders tegen kinderen is immers niet pedofiel.
Knipsel1243
Erger jij je als de respectabele media zich er met een jantje van leiden van afmaakt en gemakshalve pedofielen de schuld geven? Kijk niet langer lijdzaam toe maar kom in actie. Kopieer onderstaande brief en verstuur die naar de desbetreffende redactie.

Laat het er niet bij zitten, kom in protest en verstuur een mail!

=============================

Geachte redactie,

Met interesse las ik op uw website ##dit artikel##. Rapporteren over de aanpak van (online) seksueel misbruik van kinderen (ver weg en dichtbij) is waardevol en belangrijk. Ook vanuit het gezichtspunt van pedofielen.

Uw artikel doet het voorkomen alsof seksueel geweld tegen kinderen uitsluitend wordt gepleegd door pedofielen. Dat is niet juist. De groep zedendaders tegen kinderen is heterogeen qua geaardheden.

De Nationaal Rapporteur, Corinne Dettmeijer, stelde in juni 2016 dat het gebruik van onjuiste terminologie de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen in de weg kan zitten. “Het is één van de meest wijdverspreide misvattingen die er over dit onderwerp bestaan. De meeste plegers zijn namelijk helemaal niet pedofiel.” U kiest er helaas voor één minderheidsgroep aan te wijzen als daders. Ik betreur dit. Stigmatiseren, één specifieke groep brandmerken, is immers moreel fout. Te allen tijde. Ook waar het pedofielen betreft.

Ik vraag u nog eens kritisch naar uw tekst en/of kop te kijken en de woorden “pedo”,  ‘pedofiel’ (of het meervoud daarvan) te vervangen door woorden als “(online) kindermisbruikers” of “zedendaders”.

Indien u er prijs opstelt kunt u contact opnemen met Pedofilie.nl. Zij geven desgewenst meer informatie over daderprevalentie inzake seksueel geweld tegen kinderen of over pedofilie in brede zin.

Met vriendelijke groet,
=================================

One thought on “Ben je het stigmatiseren beu?

 1. Je richt je nu tegen RTL, die in 2009 al door de rechtbank amsterdam is veroordeeld en op primetime (zaterdagavond tussen nieuws en weerbericht van 19.30) heeft moeten rectificeren. Dat heeft rtl gedaan, maar heeft er niets van geleerd.
  Overigens doet dit probleem zich overal voor, regionale omroepen en de meeste kranten.
  Waarom vanuit p.nl niet eens een landelijke campagne hiertegen gestart?
  Terre des Hommes krijgt die aandacht ook.

  Terzijde: nog steeds liggen hier 30 videos van kinderen die zelf seksuele toenadering tot voor hen onbekende volwassenen zoeken.
  Noch de media, noch de hulpverlening is in dit verschijnsel geïnteresseerd.

  Like

Geef uw reactie | Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.