Een brief aan u

Geachte heer, mevrouw,

Rapporteren over de aanpak van (online) seksueel misbruik van kinderen (ver weg en dichtbij) is waardevol en belangrijk. Ook vanuit het gezichtspunt van (de meeste) pedofielen.

Het is van groot belang voor de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen om de juiste terminologie te gebruiken, aldus de Nationaal Rapporteur in juni 2016. “Het is één van de meest wijdverspreide misvattingen die er over dit onderwerp bestaan. De meeste plegers zijn namelijk helemaal niet pedofiel.” . Van veroordeelde zedendaders tegen kinderen is minder dan 20%  pedofiel. Onder de kindersekstoeristen zijn pedofielen de kleinste groep. Consequent pedofielen aanwijzen als daders is stigmatiseren; één specifieke groep brandmerken. Dit is moreel fout. Te allen tijde. Oók waar het pedofielen betreft.

Ik vraag u kritisch naar uw tekst te kijken en de woorden “pedo”, ‘pedofiel’ (of het meervoud daarvan) te vervangen door woorden als “(online) kindermisbruikers” of “zedendaders”. Bij artikelen over Harvey Weinstein wordt ook niet vermeld dat hij hetero is. Niet de geaardheid is relevant maar de daad. Zie ook deze snelcursus die de belangrijkste feiten over pedofilie op een rij zet.

Indien u er prijs opstelt kunt u contact opnemen met Pedofilie.nl. Zij geven desgewenst meer informatie over daderprevalentie inzake seksueel geweld tegen kinderen of over pedofilie in brede zin.

Met vriendelijke groet,

Ben Kirssen

2 thoughts on “Een brief aan u

Geef uw reactie | Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.