Amsterdam Pride & Pedofielen

Een PR ramp in slow motion

Amsterdam Pride is deze zomer getroffen door een vernietigende aanslag. Ja, dat klinkt dramatisch. Maar wie #AmsterdamPride op Twitter volgt, blijft met dat gevoel achter. De dader: een pedofiel, mét flyers!

Oké, pedofielen verdienen geen boot tijdens de Canal Parade. Maar pedofielen verdienen óók geen haat.

Als ik zeg “pedofiel” dan denkt u: da’s iemand die seks heeft met kinderen. Waarschijnlijk heeft u ook nog wel wat andere oordelen. Maar de psychiatrie bewees al jaren geleden dat de meeste kindermisbruikers niet pedofiel zijn. Andersom houden de meeste pedofielen gewoon hun handen thuis. Toch krijgen zij het stigma in hun mik. Om wat zij voelen. Om wie zij zijn.

Nu ik die feiten nog eens zo zie, bedenk ik mij. Alledaagse pedofielen verdienen wél een boot. Deze zaterdag nog!

Een ‘alledaagse’ pedofiel? Dat is precies het probleem. U ziet of hoort ons zelden. We hebben ook geen sensationeel verhaal. “Hallo, wij zijn pedofiel, maar wij zijn heus hele brave burgers hoor.” Daar slaat niemand de krant voor open.

De flyerpedo is veel mediagenieker. Hij wil kleuters bevrijden. Dat levert heel veel meer clicks op dan de pedo’s Ben, Gabriël, Job, Noah, Apollo, Alice, Yari en vele anderen die vinden dat seks met kinderen geen goed idee is. You don’t say?

Amsterdam Pride en ook het COC hebben het onderwerp pedofilie jarenlang genegeerd. Bewust. Pedofilie is historisch gezien een doodvonnis voor LHBTQ-marketing. Dat negeren zelden verstandig is, bewees de flyerpedo. Hij trapte hen vól op de achilleshiel.

“Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent” zo zegt Amsterdam Pride. Maar de verwijdering van de flyerpedo door homo’s werd landelijk en zelfs internationaal nieuws. In aanloop naar de Canal Parade krijgt hij een podium van media op zoek naar zomerclicks. Tot overmaat van ramp gaat de flyerpedo ook nog actievoeren tijdens de Canal Parade. Een dozijn cameraploegen zal “Iedereen, behalve” live uitzenden.

Nu is het een PR ramp in slow motion maar volgend jaar zijn er voor Amsterdam Pride nieuwe kansen. Kijk eens hoe zorgprofessionals de nieuwste feiten over pedofilie effectief inzetten. Organiseer in 2020 bijvoorbeeld een debat over de positie van alledaagse pedofielen. Zorg voor een antwoord waarmee de inclusieve boodschap rond seksuele identiteit fier overeind staat, zonder gegijzeld te worden door een flyerpedo met een pleidooi voor de bevrijding van kleuters.

Wakker worden #AmsterdamPride, er is werk aan de winkel.

Ben Kirssen
ben@pedofilie.nl
@pedofiel_tweets

Geef uw reactie | Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.